Marrekrite
Fietsen

Project routenetwerken

06/12/2017

Marrekrite werkt op land aan het verbeteren van de fiets- en wandelknooppuntnetwerken in de provincie. Hiervoor hebben we in het kader van ons plan Zwerven in Fryslan van de provincie een extra  bijdrage van Eur 1.000.000 gekregen. Voor het fietsknooppuntnetwerk betekent dat een grootschalige vernieuwing, waarbij ook nieuwe trajecten worden toegevoegd.

Voor wandelen gaan we de laatste “witte vlekken” (lege gebieden) ook voorzien van een wandelknooppuntnetwerk. Dit is nog een voorbeeld van een grootschalig project dat pas zichtbaar wordt als de nieuwe borden straks worden geplaatst. Maar in de vele maanden hier voorafgaand werken we op kantoor dag in dag uit aan de voorbereiding. Speciaal voor dit project hebben we voor de duur van 2 jaar een nieuwe collega aangetrokken, Michiel Bakema. Samen met onze Coördinator Land, Corrie de Groot, werkt hij aan het grootste project op het vlak van fietsen en wandelen dat ooit door Marrekrite in eigen beheer is gedaan. De daadwerkelijke werkzaamheden aan de bebording zullen in 2018 plaatsvinden.

Nieuws