Marrekrite
Marrekrite

Marboei expositie in bezoekerscentrum Obe

14/12/2018

Expositie Marboei-gedichten

Gisteravond is in het Lân fan Taal bezoekerscentrum Obe, de expositie geopend over de Marboei-gedichten. Van 14 december 2018 tot en met 2 februari 2019 organiseert Lân fan taal in samenwerking met Recreatieschap Marrekrite, cultureel tijdschrift de Moanne en BWH ontwerpers een Marboei-expositie in bezoekerscentrum Obe te Leeuwarden.

Een Marboei is een geankerde boei op het water waaraan boten vrij kunnen aanleggen. In totaal schreven dertien dichters uit Nederland en Vlaanderen een gedicht op het Friese water, gekoppeld aan een van de Friese Marboeien.

Tijdens deze expositie zijn alle Marboei-gedichten samen te lezen en te horen. De gedichten van Ellen Deckwitz, Eeltsje Hettinga, Arjan Hut, Maarten Inghels, Elske Kampen, Jaap Krol, Elmar Kuiper, Erik Lindner, Joost Oomen, Jacobus Smink, Saskia Stehouwer, Marjoleine de Vos en Syds Wiersma worden geëxposeerd in hun oorspronkelijke taal en in een Engelse vertaling.

Naast de expositie van de Marboei-gedichten, zijn ook de foto’s die fotograaf Remco de Vries maakte voor het Marboei-project te zien.

Kijk voor meer informatie over dit project op marboei.frl en demoanne.nl.

Openingstijden

14 december 2018 tot en met 2 februari 2019.

De expositie is dagelijks gratis te bezoeken van 11.00-17.00 uur.

Gesloten op: 23, 24, 25, 26, 30 en 31 dec. en 1 jan.

Bezoekerscentrum Obe is gevestigd op Heer Ivostraatje 1 (Oldehoofsterkerkhof) te Leeuwarden. Zie ook lanfantaal.nl

(Foto: Remco de Vries)

 

 

 

 

Nieuws