Marrekrite
Marrekrite

Onderhoud schepen

02/04/2019

Marrekrite beschikt over een eigen vloot van vier schepen, de MK1 tot en met MK4. De MK 1, MK2 en MK3 zijn voormalige vaartuigen van RWS of gerelateerde organisaties. Deze schepen zijn door Marrekrite tweedehands uit de markt gekocht en ze worden door ons aangepast en langzaamaan weer helemaal bij de tijd gebracht. ‘Duurzaam inzetbaar’ noemen wij dat met een knipoog.

Afgelopen winter heeft onze buitendienst groot onderhoud aan de schepen verricht. Marrekrite is er trots op dat we de meeste van dit soort verbouwingen aan onze schepen met onze eigen mensen kunnen uitvoeren. Dit is het gevolg van het feit dat onze technisch medewerker een verleden heeft als scheepsbouwer. Hiermee hebben de mannen van onze buitenploeg in de winter mooie klussen en hoeven we geen kosten te maken aan bouwwerkzaamheden op werven. Zoals u van ons gewend bent, vinden wij het een uitdaging om zo efficiënt mogelijk met de aan ons beschikbaar gestelde algemene middelen om te gaan. Tenslotte gaat het om belastinggeld van ons allemaal.

Voor de start van het seizoen zijn de schepen weer inzetbaar. Komende winter pakken we het resterende verbouw- en onderhoudswerk weer op.

MK 2

Onze milieuboot (vuilnisboot) MK 2 heeft deze winter een grote opknapbeurt gehad. Er zijn veel technische verbeteringen en vernieuwingen aangebracht, met als grootste klapper een compleet nieuwe perscontainer. Zo kunnen we de komende jaren alle containers weer zonder zorgen legen.

MK 3

Ook de maaiboot MK 3 is door onze technische medewerkers Emile en Theo stevig onder handen genomen. Met name de stuurinrichting is verbeterd. Ook is er een scheg aan de kop van het schip gekomen, waardoor de wendbaarheid flink is verbeterd. Door plaatsing van de scheg is het schip koersvast geworden en is de draaicirkel enorm verkleind.

MK 4

Sinds afgelopen november ligt de MK 4 (maaiboot 2) op de werf bij Haarsma in Haskerdijken. Door onze collega’s Marten en René is de opbouw volledig gestript, geschuurd en weer in de verf gezet. Ook worden er enkele technische aanpassingen gedaan. Voor 1 april is de boot weer vaarklaar.

Nieuws

Recordopbrengst wimpels!

13/04/2021

2020 was een ongekend druk jaar op het water. Het was bijna net zo druk als in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw, toen nog veel meer mensen in eigen land op pad gingen en velen dus ook in onze provincie vakantie vierden. Voor Marrekrite was deze drukte onder meer merkbaar aan de verkoop van de wimpels. De vraag naar wimpels schoot omhoog. 2020 werd daardoor een topjaar qua wimpelverkoop. In totaal hebben we netto € 170.000,- aan de wimpelactie overgehouden, een stijging van maar liefst € 17.500,- ten opzichte van 2019! Deze opbrengst besteden we aan de aanleg van een strand en een uitkijkpunt op de Langehoekspôlle. We hopen voor 2021 weer op zo’n topjaar. De online verkoop ligt op dit moment alweer hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Wilt u Marrekrite ook steunen? Schaf dan de wimpel aan, daarmee kunnen wij weer mooie voorzieningen…

Marrekrite
Fietsen

De pontjes varen weer

01/04/2021

Vanaf 1 april varen de meeste pontjes in Friesland weer. U kunt er dus weer optimaal van genieten als u er de komende Paasdagen op uit trekt voor een fiets- of wandeltocht. De stremmingen in het fiets- en wandelnetwerk op onze kaart zijn weer opgeheven. Er zijn twee pontjes die iets later starten: De Wynser Oerset (over de Dokkumer Ee bij Wyns): vaart weer vanaf aanstaande zondag 4 april. De Zonnepont de Oerhaal (over het Prinses Margrietkanaal tussen Warten en Earnewâld): vaart weer vanaf vrijdag 23 april. De bedieningsdagen en -tijden verschillen per pontje. Kijk op www.voetveren.nl voor de actuele vaartijden. Op alle pontjes gelden maatregelen i.v.m. corona, waardoor ze niet met maximale capaciteit varen. Dat kan betekenen dat u soms iets langer moet wachten.