Marrekrite
Varen

Containers weer open

31/03/2022

Eind maart en het sneeuwt… niet echt weer om te varen dus.

Maar: wij zijn klaar voor het seizoen! Alle containers bij de ligplaatsen zijn weer open, zodat u uw recreatieafval kwijt kunt. Op de kaart op onze website kunt u zien bij welke ligplaatsen de containers te vinden zijn.

Bij de Marrekrite wimpel ontvangt u dit jaar weer een vuilniszak voor het afval. Heeft u de wimpel nog niet, bestel hem dan snel: wimpel bestellen

Nog wat tips:

  • Is de container vol, neem het afval dan mee naar een volgende container of haven. Zet nooit afval naast de container, dit trekt vogels en ongedierte aan.
  • De containers zijn alléén voor recreatieafval. Geen grofvuil of chemisch afval in de containers. Neem dat mee en lever dit in op de daarvoor bestemde plekken.

 

 

Nieuws

Marrekrite
Varen

De Tsjûkemar is een strandje rijker!

02/05/2024

Vanaf vandaag heeft de Ganzetippe een strandje. De afgelopen vier weken heeft firma Van der Meulen Woudsend zand ontgraven uit de waterbodem bij de Tsjûkepole. Het zand is vervoerd en verwerkt bij de Ganzetippe tot een strandje. De werkzaamheden zijn vandaag afgerond. Niet alleen het strand is nieuw. Afgelopen najaar heeft Nagelhout Woudsend nieuwe betonnen damwand geplaatst. Voor de bouwvak zal Nagelhout in opdracht van de Marrekrite alle houten steigers verwijderen en vervangen door 260 meter kunststof steiger. De werkzaamheden aan de steigers zijn voor de bouwvak gereed.

Duurzame wimpel vanaf 2024

01/12/2023

De vertrouwde Marrekritewimpel wordt vanaf 2024 een stuk duurzamer. De nieuwe ‘groene’ wimpel wordt gemaakt van 100% gerecyclede petflessen en wordt lokaal geproduceerd door de Dokkumer Vlaggen Centrale, in Fryslân zelf! Op donderdag 30 november heeft gedeputeerde Douwstra als voorzitter van de GR Recreatieschap Marrekrite de eerste wimpel in ontvangst genomen van Henny Atsma, commercieel directeur van de Dokkumer Vlaggen Centrale. Als Marrekrite zijn we heel trots op deze duurzaam en lokaal geproduceerde wimpel. Onze aanlegvoorzieningen, de Marrekrite steigers, worden sinds een aantal jaren al vernieuwd met gerecycled kunststof. Datzelfde geldt voor de welbekende wandel- en fietsknooppuntpalen. De knooppunt- en routebordjes en de borden bij onze aanlegvoorzieningen vervangen we bij schades zoveel mogelijk door borden van biobased materiaal. De wimpel is vanaf 2024 verkrijgbaar, via de Marrekrite website, de vele verkooppunten in Friesland en onze vrijwilligers.