Marrekrite
Varen

Containers weer open

31/03/2022

Eind maart en het sneeuwt… niet echt weer om te varen dus.

Maar: wij zijn klaar voor het seizoen! Alle containers bij de ligplaatsen zijn weer open, zodat u uw recreatieafval kwijt kunt. Op de kaart op onze website kunt u zien bij welke ligplaatsen de containers te vinden zijn.

Bij de Marrekrite wimpel ontvangt u dit jaar weer een vuilniszak voor het afval. Heeft u de wimpel nog niet, bestel hem dan snel: wimpel bestellen

Nog wat tips:

  • Is de container vol, neem het afval dan mee naar een volgende container of haven. Zet nooit afval naast de container, dit trekt vogels en ongedierte aan.
  • De containers zijn alléén voor recreatieafval. Geen grofvuil of chemisch afval in de containers. Neem dat mee en lever dit in op de daarvoor bestemde plekken.

 

 

Nieuws

Zomervakantie!

21/07/2023

Op 22 juli start de zomervakantie in regio noord. Ook veel van onze medewerkers genieten deze weken van een welverdiende vakantie. Recreatieschap Marrekrite is tijdens de vakantie niet gesloten, maar we zijn wel minder goed bereikbaar. Het kan daardoor voorkomen dat we de telefoon niet direct kunnen beantwoorden of dat een reactie op uw mail wat langer op zich laat wachten. Telefonisch zijn we op dinsdag en donderdag het beste bereikbaar. We wensen u veel fiets- wandel- en vaarplezier in onze mooie provincie!

Einde wimpelverkoop 2022 start verkoop 2023

28/11/2022

Momenteel is het niet meer mogelijk om een Marrekrite wimpel voor 2022 te kopen, niet via de website maar ook niet meer bij onze vrijwilligers en verkooppunten. Voor ons is het nu tijd om de balans van dit jaar op te maken. Vanaf 16 januari 2023 is het weer mogelijk om de wimpels via de webshop te bestellen. In februari ontvangen de verkooppunten de Marrekrite wimpels voor de verkoop. Maakt u in de winterperiode gebruik van onze aanlegvoorzieningen maar heeft u eerder in dit jaar nog geen wimpel kunnen aanschaffen, dat is geen probleem. Het is niet verplicht om een wimpel te kopen, aanleggen aan onze steigers is altijd toegestaan (maximaal 3 dagen op dezelfde locatie). Daarnaast is het via onze website nog wel mogelijk een éénmalige vrijwillige bijdrage te doen, om het beheer en onderhoud van de Marrekrite aanlegvoorzieningen te ondersteunen. Dat kan via: marrekrite.frl/varen/eenmalige-vrijwillige-bijdrage Natuurlijk ontvangen onze bestaande…