In maart komen weer zes pontjes in de vaart

28/02/2023

Eerder was ‘oerstekke’ pas mogelijk vanaf 1 april, maar dit jaar varen 6 verschillende pontjes al vanaf maart in de weekenden. Vanaf zaterdag 4 maart 2023 tussen 11:00 uur tot 16:00 uur kun je, met behulp van het knooppuntnetwerk, weer een leuke pontjesroutes volgen; te voet of op de fiets.

De pontjes die vanaf maart varen zijn:

  • Veerpont De Grietman bij het Nationaal Park De Alde Feanen (Hooidammen en de Veenhoop) – Tussen wandelknooppunt 26 – 23 & Tussen fietsknooppunt 6 – 12 of v.v.
  • Rufus in Broek – Bij wandelknooppunt 14 – 15 & Tussen fietsknooppunt 61 – 65 of v.v.
  • De Woudfennen bij Boornzwaag – Bij wandelknooppunt 77 – 92 & Tussen fietsknooppunt 84 – 91 of v.v.
  • Langwarder Feart bij Langweer – Tussen wandelknooppunt 91 – 47 & Tussen fietsknooppunt 59 – 93 of v.v.
  • Droech oer de Feart bij Gaastmeer – Tussen wandelknooppunt 92 – 20 & Tussen fietsknooppunt 34 – 23 of v.v.
  • It Oerset bij It Heidenskip – Tussen wandelknooppunt 93 – 40 & Tussen fietsknooppunt 33 – 16 of v.v.

Begin het voorjaar goed met varende pontjes en extra activiteiten

Vaar jij in het weekend van 4 en 5 maart een pontje over dan krijg je een zakje zaadjes om het voorjaar verder in te luiden. Ook kan elke fietser of wandelaar stempelen voor Bierenburg. Eén overtocht met een pontje is een stempel waard. Bij een volle stempelkaart kan iedereen even lekker ‘opfriesen’,  met een gratis heerlijke Opfrieser Bierenburg van Kâld Kletske en Sonnema.

Wie even moet wachten op een pontje hoeft zich zeker niet te vervelen. Sowieso is het uitzicht overal de moeite waard om bij weg te dromen, maar voor wie in beweging wil blijven en houdt van geocaching is er ook wat te doen. Bij alle zes de pontjes is namelijk een cache verstopt. Houd je van spelletjes? Dan zijn D’Ald Herberch in Gaastmeer en Helder in Boornzwaag zondagmiddag 5 maart dé plek waar je moet zijn. Hier kun je kosteloos meedoen aan een spelletjesmiddag. Speel Pim-Pam-Pet of één van de bordspellen.

Genoeg redenen om er lekker op uit te gaan en te genieten van al het moois dat de provincie te bieden heeft!

Foto: Pontje It Heidenskip Gaastmeer (c) ThomasVaer Fotografie